|
|
||||
|
||||
|
Vob PortfÖyÜm
VOB çok riskli bir yatırımdır. (http://***.seansodasi.***/vob-maximum-risk-t26p3.html) ne olduğunu anlamadan sıfırlanabilirsiniz. burada kendi vob potföyümü ve stratejilerimi sizlerle paylaşacağım. ekran başında olmayacağım zamanlar ve günleri belirteceğim. tekniğe göre alım satım yapacağım. bazen teknikçilere kurulan tuzaklara düşeceğim. düştüğüm zaman ben hızlı hareket edebilirim. disiplinden kopmadan herkesin hareket etmesini öneririm. vob dan zengin olmanın sırları.... 1-stop losslarımızı mutlaka çalıştırmamız gerekir..(pozisyonları stop losslarınıza yakın yerlerde açın) 2-Akşamdan ertesi güne oynamış şekilde girersek her an tehlike gap lı açılış olabiliyor.gün içi oynayıp daha küçük karlara razı olmamız gerekir..(dalgalı günlerde malda yatımayın) 3-kazandıktan sonra oynarken tüm para ile değil elimizdekinin yarısı ile yada belli bir oranı ile oynamak lazım. (karları başka hesaba aktarıp ana para ile oynamak gerekir) 4-az oynamamız gerekir. belki haftada bir (trende ve vadeye göre oynamak gerekir) 5-kazandıktan sonra hırs yapmamamız gerekir.çekilip ekranı izlememiz lazım. ( en çok kayıplar kazançların, arkasından geliyor. borsada uçan kaçan bir şey yoktur.) iki sistem var(26.5.2009 dan itibaren xu30 yerine vob30 değerlerini vereceğim) vob 30 için o anki değere x diyelim. y sisteminde X>Y ise long veya hisse s sisteminde X>S>Y ise long x<S>Y ise nakit y sisteminde X<y ise şort veya nakit s sisteminde X<S<Y ise şort X>S<Y ise nakit s, bazen bize çok al sat ve hata yaptıracaktır. ve stresi biraz daha yüksektir. buna karşın, gece ters gelişmelerine karşı daha koruyucudur. Alıntı:
Alıntı:
benim denediğim bir yıl boyunda 2-3 çok büyük hatası var. bu da aşırı gap ile açılışlarda oldu. isabet yüzdesi %95. sistemin diğer kötü yanı ise dip ve tepeleri kaçırması. bu nedenle kazançlar dip tepelere göre, %5-10 arasında daha az oluyor. ama zarar ihtimali de çok düşük. sizden istediğim ilk başlarda sanal veya çok az bir para ile oynamaya başlayın ve kesinlikle karlar ile oynamayın. karları rezerv olarak saklayın veya dışarıya alın. Konu KİNG tarafından (05-26-2009 Saat 23:33 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
||||
|
||||
|
Cevap: Vob PortfÖyÜm
yarınki stratejim. kanımca şu anki yön belirsizdir. 48.400 ün altında (bu noktayı stop loss olarak) kısa pozisyon 49.400 üzerinde (bu noktayı stop loss olarak) uzun pozisyon açıyorum. |
|
|
||||
|
||||
|
49,500 den 10 uzun kontrat (stop 49,400) Konu KİNG tarafından (06-03-2008 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
||||
|
||||
|
49.300 den pozisyonlar kapandı 200 puan zararx10=200 ytl 9800 ytl para staratejim yine aynı. |
|
|
|||
|
|||
|
Sayın King, 5 dakikalik grafiklere gore mi hareket edelim... Birde dun 50.000 i gordu burada stop lossu nereye cekmemiz gerekirdi yani iz suren stop lossu nasil tespit edebiliriz... ben 49.500 alip 49625e sattim acemi isi oldu.... |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
genelde her geçilen direnci stop almakta fayda vardır. bana göre direnç 50.500 de idi. ancak ona varamadan döndük. vob da en iyi parayı 60 dk lıklar kazandırır. yalnız sert hareket eden piyasada hızlı yükseliş ve düşüşlerede (%3 ün üzerindeki marjlarda 5 dk lıkları takip etmek gerekir.![]() Konu KİNG tarafından (06-04-2008 Saat 14:27 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|||
|
|||
|
Baştaki stratejiye geri döndük gibi Sayın King... Su sıralar tam ortasındayız .... 48900... |
|
|
||||
|
||||
|
49.450 den 15 uzun kontrat (50.000-50.500-51.200 dirençler. stop 49.400) Konu KİNG tarafından (06-05-2008 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|||
|
|||
|
geri dönüşte 49675 ten aldım... yüksek aldım diye stopu 49500 e çektim... beni stop yapıp geri dondu..ne manyak bir piyasa bu ya.. |
|
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
stop iyi koyman lazım vobda. 49,400 dü. ama yanlış yapmış değilsin. zararı 100-200 puanla sınırlarsan, doğru yöndeki pozisyonlarda 2-3000 puan kar yazman daha olası. |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|