|
|
||||
|
||||
|
Fatih Terim'e rağmen
başarı 3. olmaksa olduk. ama gerçek başarı şampiyon olmaktır. bugün gazetelere bir baktım. fatih terim turnuvanın en iyi teknik direktötü seçilmiş. sürekli stadın ekranlarından kendini seyderip artistik hareketler yapan, herşeye itiraz eden, at gözlğü takmış, "ben yaptım oldu" diyen, dünyanın en ballı teknik direktörü fatih terim. ya ben körüm ya da futboldan anlamıyorum. bu kadar insan bunu görüyor. almanya maçı ve çek maçının son 15 dksı hariç, Türkiye sahada bir varlık gösteremedi. hele hırvatistan maçında kaleye çekilen ilk ve tek şut gol oldu. futbol sonuç oyunudur tabi ki. ama istatistikler gerçek oyunu gösteriyor. kadroya bakıyorum; gs ın n golcusü ümit karan, fb in en iyi orta saha oyuncusu gökhan gönül kayserinin golcusü gökhan, uefa şampiyonu zenitin golcusu fatih tekke bayren münüihin orta saha oyuncusu kubilay kardoda yok. bunların yerne mevlüt, topal, balta, kazım, emre gibi daha az tecrübeli ve daha az yetenekli oyuncular tercih edilmiş. kadroda 2 golcü var. biri semih biri mevlüt (nihat en uç adam olarak oynamadığı için onu saymadım). semih ziconun yaptığı gibi yedek oyuncu ama 3 golü var. 1 gol daha atsa gol kralı olacak. sakatlar olmasa, bence almanya maçının en iyi oyuncusu ve bence almanya maçını farklı kılan adam uğur boral oynayamayacak. portekiz maçını izlerken 2 oyuncunun yokluğuna hayret ettim. arda ve semih. "bunlar hangi mantıkla yedek" dedim. isviçre maçında bunların farkı görüldü. Tüm bunlara rağmen Türkiye biraz da şansın yardımıyla 3. oluyor. eğer fatih terim en iyi oyuncuları çıkarsaydı ve almanya maçındaki gibi doğru dürüst ,iyi bir kadro kursaydı iyi bir oyunla şampiyon olabilirdik. benzer durum geçen seneki fb kadrosuna bakılınca bile görülüyor. fb teknik direktörsüz olarak saha çıksaydı bile açık ara şampiyon olurdu. ziconun üstün uğraşları!!! sayesinde fb şampiyon olamamıştır. gerçekleri görmek yerine, hayal aleminde yaşamaya devam edersek, şansın herzaman yanımızda olacağını beklersek, 10 yıllar boyu beklemeye devam ederiz. zıpla bakalım çekirge...... |
|
|
|||
|
|||
|
Cevap: Fatih Terim'e rağmen
Olumsuzlukların pirim yaptığı bir ülkede başarılara karşı alınan bir tavır olarak görüyorum bu eleştiriyi.Çekememezlik ve aşağılama dünyada başka bir yerde varmıdır bilemem ama bizde çok ve reyting yapıyor.Sormak lazım bu gibilere'' siz futbolla ilgili olumlu ne yaptınız '' diye. Eleştirenlerde eleştirilirmiş gocunmamak lazım .
|
||||
|
||||
|
Alıntı:
gerçekleri görmemek ve pembe bulutların üzerinde yüzmek te hayalciliktir. fatih terimin emre belözoğlu sakatlandıktan sonra "en iyi adamımızı kaybettik emre bir futbolcudan çok fazlasydı". demişti. sonra ne oldu? takım daha iyi oynamaya başladı. fatih terim kendi futbolcularını bu kadar tanıyor. turnuvanın en iyi maçı türkiye almanya maçı idi. ve türkiye en iyiydi. fatih terime rağmen... bir eleştiri daha. milli gelir 10.000 dolara çıkmış. ne ile?? üretim ile mi? borç, ile borç.... herkes borçlu..... herkes akp yi alkışladı ekonomiyi düzeltti diye. borç alarak ekonomi düzledi!!! gerçekler borçlar ödendiği zaman ortaya çıkacak. |
|
|
||||
|
||||
|
En iyisi Terim Zafer ATAMER / Derya VAROL 30 Haziran 2008 İsviçre ve İngiliz basınına göre Euro 2008’in en iyi teknik direktörü Milli Takımımız’ın başarılı çalıştırıcısı Fatih Terim seçildi. İSVİÇRE’nin saygın gazetelerinden Le Matin, Euro 2008’in başarılı ve başarısızlarını belirledi. Gazetenin eleştirmenlerinden olan Bertrand Monnard kupa ile ilgili yaptığı incelemelerden sonra Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i ilk sıraya koydu. Monnard 3 başarılıyı şu şekilde belirledi: 1- Fatih Terim, Türk Milli Takımı Teknik Direktörü. 2- Phlipp Lamn, Alman Milli Takım müdafaa oyuncusu. 3- Cesc Fabregas, İspanyol Milli Takım hücum oyucusu. Monnard’ın, Fatih Terim hakkındaki yorumu ise şöyle: "Ateşli Fatih Terim, Türk Futbol Federasyonu tarafından Türk Milli Takımı’nın teknik direktörü olarak kalmasını temin etmesi Türk Milli Takımı için en isabetli alınmış bir karadır. " İngiliz The Observer ise spor ekinde yayımladığı Euro 2008’in en iyi ve en kötüleri sıralamasında Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i ’En İyi Teknik Adam’ seçti. Gazete, ayrıca Avrupa Şampiyonası’nın ’En İyi Golleri’ kategorisinde Nihat’ın Çek Cumhuriyeti’ne karşı attığı golü ile Türkiye-Almanya maçında skoru eşitleyen Alman Schweinsteiger’in gollerini seçti. abd ve ingilterenin "akp yi sonuna kadar desteklyoruz" demesi gibi... hiddink, aragones falan fatih terimin yanında hikaye. ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Alıntı:
.Aynen katılıyorum.
|
|||
|
|||
|
Alıntı:
.Milli gelirinden fazla borçlanan İZLANDA ise battı.Bizi bu duruma düşürmezler inşallah.
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|