|
|
||||
|
||||
|
DÖvİz (usd)
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Cevap: DÖvİz (usd)
Dostum yurtdışı realizasyona girerse ve yurtiçi seçimlerinden umulan sonuç çıkmazsa dövize olan ilgi oluşabilir.... Seçimlerden AKP ve koalisyon çıksa bile sene sonuna kadar döviz en fazla (yurtdışı özellikle DOW ) trend değişimine girmediği sürece 1,2...1,35 bandında zigzag çizer diye tahmin ediyorum, ABD ekonomisi düzlüğe çıkmadan özellikle yurtdışında değer kaybeden DOLAR tercih edilen para birimi olması 2008 yılına kadar yatay trend sürmesi daha büyük olasılık gibi görünüyor, YTL nin değer kaybetmesini değil daha güçlenmesini isteyen senaryoya oynayanlar ve özellikle GOP giren hedge fonlar şuan için saadet zincirinin bozulmasını istemiyorlardır, uzun vade döviz bizim halkımızın elindekini tamamen bozdurmasıyla ve yabancının bunu görüp alıma geçmesiyle spekülatif bir şekilde yükselme dönemine girer diye tahmin ediyorum özetle borsalarda trendler bittiği anda dövize olan ilgi artacaktır
|
||||
|
||||
|
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Dostum Borsa 60.000 ve üstünü görürse,faizler %10-13 lere gelirse,Dolar 1,10 gelirse, borsadan çıkıp 1,10 lardan döviz almak ilerisi için çok mantıklı geliyor,tabiiki bunlar tahmini senaryomuz, elbet birgün bu cariaçık kaçınılmaz olarak sürdürülemez,o an geldiği an dövizi bu fiyatlarda görecekmiyiz,zaman herşeyin ilacıdır.......
|
|||
|
|||
|
Eylül ayında ağustos enflasyonu yüksek çıkabilir diyen merkez bankası faizleri indiremeyecektir.Barnanke eylülde faizleri indirirse Dow joneste yükseliş olabilirmi? olsa bile balon iyice şişecektir,şimdiki senaryomuz döviz üzerine olacaktır, Dolar dünya piyasalarında yükselirse, iç piyasadan 2001 krizinden beri döviz tutan yerliler satışa geçse bile sattıklarına değecekmi? o zaman döviz satmak yerine almak daha mantıklı görünüyor,1300 lerden alınan döviz hissenetlerinden daha fazla getirme olasılığı önümüzdeki aylarda daha yüksek görünüyor,Asya borsaları zirvelerinde rekor kırarken piyasanın gelebilecek kötü haberlere daha fazla reaksiyon vereceğini düşünürsek,içeride ve dışarıda oluşacak kuzey ırak operasyonu,ABD nin iran operasyonu,iranın ırak operasyonu olma ihtimalleri yüksek görünüyor,döviz önümüzdeki aylarda en güvenilir liman olma ihtimalini ortaya çıkarıyor,içeride ve dışarıda ortam gitgide ısınacak gibi görünüyor,tahmini senaryoma göre döviz bu fiyatlarda kalmayabilir,yukarı gitme olasılığı aşağı gitme olasılığından daha yüksek görünüyor, buna göre pörtföyümü ; %25 likit fon, %40 Döviz,%25 hazine bonosu,% 10 hissesenedi olarak sürdürmeyi düşünüyorum, dışarıda sular tamamen durulursa,imkb 51 binleri geçerse pötföyümde hissesenedi oranlarını % 50 artıracağım ![]()
|
||||
|
||||
|
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
yukarıdaki grafiğinize paralel olarak (eğer yanlış bakmadıysam) dow ve dax da 7-2006 da baslatmıs oldukları yukselış trendinin alt destek seviyesine cok yakın kapattılar. ben de 18 eylul den once bu destegı kıracaklarını sanmıyorum dolayısıyla hafta ortalarına dogru bır yukarı hareket beklıyorum.ama 18 eylulden sonra ne olur bılemıyorum. sizin bir senaryonuz var mı acaba? |
|
|
||||
|
||||
|
son gönerdiğim grafikteki destek kırıldı. şimdi 1.25 i tekrar deneyeceğiz.buradan 2. dibi yapıp yukarıya hareket başlatırsa bu sefer dirençlerini kıracağını düşünüyorum. ancak aşağıdaki grafik tüm olumsuzlukları yok edebilecek güçte. gerçekleşmesi halinde doların 1.25 te tutunamayarak 1.1 deki desteğine çekileceğini düşünüyorum.... [IMG]http://i14.tinypic.***/6cyqs87.jpg[/IMG] |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|